מגדל תותים תובע ממושב כפר יעבץ כחצי מליון ₪ בגלל נזקים שנגרמו לגידוליו בשל ניתוק המים
זיאד סאפייה שכר בשנת 2004 שלוש חלקות לצורך גידול תות שדה מחברי מושב כפר יעבץ.
לטענת זיאד, במהלך שנת 2008 הודיע לו המושב כי תופסק הזרמת המים לחלקות, ללא התראה מוקדמת, ובעקבות זאת נגרמו נזקים גדולים לגידולו. בעקבות הנזקים שנגרמו לו, תובע זיאד מהמושב פיצוי בשיעור של כחצי מליון ₪.
מנגד, טוען המושב, כי בהתאם להוראות המינהל והחלטות ועד האגודה, חל איסור על חברי האגודה להעביר זכויות בקרקע לתושבי חוץ, ואף לא זכויות מים, אלא בכפוף להסכמת האגודה, והיות והתובע איננו חבר אגודה – אין לו זכות כלשהי בקרקע וודאי שלא במים.
כמו כן, טוען המושב, כי האגודה הפיצה בין חבריה את האופן בו ניתן להגיש בקשה להיתר לשימוש חורג על פי חוק ההתיישבות, אך החברים שהשכירו לתובע לא הגישו בקשה כלשהי.
בנוסף, טוען המושב, כי בסיור שנערך בחלקות התגלה כי זיאד מעביר דשן וחומרים כימיים ללא מז"ח (מכשיר מונע זרימת מים חוזרת), והיות ולפי הנהלים ולפי תקנות בריאות העם אסור להעביר חומרים אלו ללא מז"ח - היה עליהם להפסיק את זרימת המים לחלקות.
דיון והכרעה
ראשית, מציין ביהמ"ש, כי זיאד לא הציג הסכמי שכירות לתקופה בה הוא טוען כי נגרם לו נזק, ולא רק זו אלא שביהמ"ש מקבל את עדותו של משכיר הקרקע, לפיה הוא הודיע לזיאד כי לא יהיה ניתן לחדש את הסכמי השכירות בשנת 2008 עקב דרישת משרד החקלאות – להפסיק להשכיר קרקע לתושבי חוץ. לפיכך, סבור ביהמ"ש, כי אין לזיאד מה להלין על נזקים שנגרמו עקב ניתוק המים לחלקות, שהרי חלקות אלו לא היו ברשותו ולא היה לו זכות להשתמש בהם.
בנוסף, פוסק ביהמ"ש, כי בהתאם לגרסת המושב, לפיה חל איסור לספק לצרכן שהוא חקלאי דשנים או חומרים כימיים מבלי שמותקן מז"ח, שהרי אספקת חומרים אלו ללא מז"ח עלולה לפגוע בבריאות הציבור, נהג המושב כראוי בעת הפסקתו את זרימת המים לחלקותיו של זיאד.
ביהמ"ש דוחה את תביעתו של זיאד סאפייה נגד כפר יעבץ ופוסק כי היות ושכירות הקרקע לזיאד תמה – לא היה על המושב לספק לו מים.
ניתן ב- כ"ה תשרי תשע"ג, 11 באוקטובר 2012.