במהלך ישיבת ועד במושב אחיהוד תקף הנאשם את מזכיר היישוב

בבית משפט השלום בעכו בפני כב' השופט משה אלטר, סגן נשיא. ת"פ 17467-03-10 מדינת ישראל נ' צדק כהן
הרקע
בכתב האישום נטען, כי ביולי 2008, במהלך ישיבת ועד מושב אחיהוד, היכה צדק כהן בצווארו של מזכיר היישוב דאז, יוסף שוספי, תפס בצווארו מאחור בתנועת חניקה ואף איים עליו במילים "אני אזיין אותך ואת אמא שלך", וכל זאת, על רקע ביצוע תפקידו של יוסף כעובד ציבור. לאור זאת, כלל כתב אישום ביצוע שתי עבירות: איומים ותקיפת עובד ציבור.
צדק הודה כי סטר מאחור סטירה קלה מאוד בצווארו של יוסף, אך הכחיש כי תפס אותו בתנועת חניקה וכי איים עליו. כמו כן, צדק הכחיש כי יוסף עובד ציבור, וטען כי בכל מקרה, המעשה היה ללא קשר למילוי תפקידו של יוסף.
 
דיון והכרעה
באשר לעבירת האיומים, בית המשפט הטיל ספק האם המילים המיוחסות לצדק אכן נאמרו, שכן איש מהנוכחים באירוע לא העיד ששמע אותן. מעבר לכך, בית המשפט הבהיר, כי אף אם מילים אלו נאמרו, אין בהם משום ביצוע עבירת האיומים, שכן יש צורך שהאיום יהיה רציני וממשי שיטיל מורא על האדם הסביר, וכן שיכלול יסוד נפשי של כוונה להפחיד את האדם או להקניטו, בעוד המילים המיוחסות לצדק, הפכו לחלק בלתי נפרד מתרבות השיח במקומותינו, ואין לראות בהן יותר מאשר קללות.
באשר לעבירה של תקיפת עובד ציבור, בית המשפט הבהיר שעל המדינה היה להוכיח מעל לכל ספק סביר, שצדק ביצע מעשה תקיפה ביוסף, ושיוסף הינו עובד ציבור.
באשר לביצוע מעשה התקיפה, סבר בית המשפט, כי אכן הוכח שהיא נתקיימה, אך הוסיף כי מדובר רק לגבי החלק של ההכאה ולא לגבי תפיסת הצוואר בתנועת חניקה, שאיש מעדי התביעה לא העיד עליה.
באשר להיותו של יוסף עובד ציבור במועד הרלוונטי, בית המשפט סבר, כי לא הוכח מעל לכל ספק סביר שיוסף נמנה על אחד מ-11 ממלאי התפקידים המפורטים בחוק העונשין כעובדי ציבור.
לאור זאת, בית המשפט סבר כי יש לזכות את צדק הן מעבירת האיומים והן מהעבירה של תקיפת עובד ציבור, אך הרשיע אותו בעבירת התקיפה לפי סעיף 379 לחוק העונשין.
בפני בית המשפט הונחה בקשה מטעם הסניגור לבטל את ההרשעה, אך בית המשפט הבהיר, כי ביטול הרשעה תעשה רק באותם מקרים חריגים בהם ההרשעה תיפגע פגיעה חמורה בשיקום הנאשם וסוג העבירה מאפשר לוותר בנסיבות המקרה, מבלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים, והוסיף, כי במקרה דנן לא מתקיימות דרישות אלו.
 
סיכום
בית המשפט זיכה את צדק מעבירת האיומים ומעבירת תקיפת עובד ציבור, אך הרשיע אותו בעבירת התקיפה. בשקלול העונש, התחשב בית המשפט גם בעברו הנקי, וגזר עליו מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים למשך 3 שנים, כשהתנאי הוא שהצדק לא יעבור בתקופה זו עבירה של תקיפה הגורמת חבלה ממשית. כמו כן, חויב צדק לפצות את יוסף בסכום של 1,000 שקלים חדשים.
 
ניתן ב- י"ב חשון תשע"ב, 09 לנובמבר 2011, במעמד הנוכחים.
 
לאתר מושב אחיהוד

יצירת קשר

השאירו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם: